Julia Söderström

 Julia och Cilantro i Falsterbo

Julia och Cilantro i Falsterbo

Julia Söderström har alltid älskat hästar och fick sin första ponny Gandalf när hon var 10 år. Tillsammans med Gandalf tävlade hon på nationell nivå och red även i elitserien. Nästa ponny blev Okidoki som Julia hittade som 3-åring. Julia utbildade och tävlade honom under åren som ungponny och dem tog tillsammans brons på Ungponny-SM.

 

Att utveckla unga hästar var något Julia fastnade för efter åren med Oki så när det var dags för storhäst valde hon att gå samma väg. När hon träffade Cilantro fastnade hon direkt och dem har nu varit ett team i snart fem år. Tillsammans har Julia och Cilantro tävlat unghäst championat i Falsterbo och Flyinge , deltagit i YR-SM och tävlar nu upp till och med Int l och har även startat lilla rundan internationellt. Målet är att under 2018 debutera Grand Prix. Julia har även Cilantros helbror Chicory. Chicory blir tre i år så det kortsiktiga målet är 3-årstest för att sedan träna vidare mot årgångschampionat i Falsterbo och Flyinge.

 

2014-2015 jobbade Julia även som dressyrelev hos Jeanna Högberg. Tiden hos Jeanna gav henne möjlighet att rida många olika hästar med olika utbildningsnivå vilket utvecklade hennes ridning mycket.

 

Förutom att satsa på dressyren pluggar Julia även tredje året till veterinär i Uppsala. I januari 2020 tar hon examen och då är målet att jobba som hästveterinär med ortopedi som specialinriktning.

 


Meriter

1 SM Ung-Ponny Kat-D. Placering BRONS 2013

1 SM YR. 2015.

Falsterbo Horse Show 6-års, 2014.

Falsterbo Horse Show 7-års Championat, 2015.

Breeders Trophy 6-års Championat 2014.

Breeders Trophy 7-års Championat 2015.

 

Instagram

Följ Julia på Instagram här

 

Blogg

Följ Julias blogg här