Seger i Roosendaal för Evelina och Weine

Den andra dagen innebar en lång väntan. Evelina och Weine startade först i klassen och gjorde en mycket fin ritt, dom belönades med 70,26% och höll sedan ledningen genom hela det stora startfältet på 20 ryttare. På andra plats kom nuvarande världssjuan Lina Uzunhasan från USA och tre blev gårdagsvinnaren.

IMG_9655.JPG

Evelina och Weine 2:a första dagen i Roosendaal

Sent på torsdagskvällen gick den första klassen för YR i Roosendaal. Evelina startade 22.15 som nummer 16 och gick upp i ledning efter en ritt som inte tillhörde någon av de bästa hon gjort. Hon fick sedan se sig slagen endast av EM 9:an Lisanne Zoutendijk. En fin inledning på detta meeting.

Evelina Söderström tvåa i Roosendaal

IMG_9591.JPG

Darmstadt - Kranichsteiner Hof 2017

Då var vi tillbaka i Darmstadt igen, förra året var vi här med tre hästar och tre ryttare samt att även Mads tävlade. I år är det bara Evelina och Weine.  Tanken var att lägga ut filmer och bilder varje dag  men tyvärr är inte Internet och Tyskland  en så bra kombo.

 

Resan ner var enligt plan tre dagar. Tyvärr fick vi vänta i över två timmar på att få lasta av då det var kaos på tävlingsplatsen. 

Torsdagen innebar vet check och träning med Mads inför första start på fredag.

 

Första tävlingsdagen hade Evelina startnummer sex och gick upp i ledning på fina 68,9% något som visade sig hålla hela vägen till seger i sin första YR tävling. 

Presentation inför ritten

Film på ritten finns här

Resultat

Prisutdelning

Evelina segrade i internationella YR-debuten

 

Ny seger på 72,105% i andra starten i Dramstadt

Idag var det startnummer åtta av tretton som gällde, Evelina såg att Christian Alsdorf ridit på 71,4 när hon red in på banan, hennes tanke var nu gäller det att sätta den här ritten. Trots en miss i sista bytet i treorna så räckte det åter till segar.

Presentation av Evelina och Weine

Film på ritten

Prisutdelning

Söndagens Kür gav Hattrick till Evelina och Weine

Fina resultat i Gnesta

Helgen 9-10 september Tävlade Evelina och Julia i Gnesta. Trots sena starter bägge dagarna valde vi att komma till tävlingsplatsen redan på fredagen. Vi hade bokat boende på Södertuna slott och hann dit precis i tid för att hinna äta middag.

På lördagen var det först dags för Evelina och Weine att rida Msv A1, ett program som dom bara ridit två gånger tidigare, trots en felridning, glömde halt ryggning blev det seger på 72,35% en bra start på tävlingshelgen och Evelinas YR satsning.

Film på ritten finns här

Senare när det började gå över till kväll och regnet kommit var det dags för Julia och Cilantro att rida FEI Intermédiaire 1, ännu en fin ritt som belönades med 66,80% och en andra plats efter Jeanna. Det var även personligt rekord i klassen för Julia och Sillen.

Film på ritten finns här

 Det blev stressigt efter prisutdelning för att hinna till middagen men det var det värt.

På söndagen var det återigen Evelina och Weine som var först ut. Nu var det dags för Evelina att rida sin första Nationella FEI Prix S:t Georges. 72,982% i debuten känns fantastiskt och Weine var verkligen i fin form. Trots den fina procenten bleb det en andra plats för Evelina då Jeanna och Fio slog till med 78%.

Film på ritten finns här

I sista starten för helgen för Julia och Sillen var det åter dags för FEI Intermédiaire 1, allt såg så fint ut fram till sista serien då det blev ett kostsamt misstag, trots det nytt personligt rekort och seger på 67,193%.

Film på ritten finns här

Sammanfattningsvis var detta en av de bästa tävlingshelgerna när det gäller fina ritter och placeringar. 

Artikel i tidningen ridsport

Nästa vecka tävlar Julia i Strömsholm och helgen därefter tävlar Evelina i Darmstadt.

 

Evelina och Weine 10:a i EM Finalen på 73,350%

Vilken uppvisning av Evelina och Weine i Finalen av EM 2017. Evelina gick ut som nionde ryttare och gjorde återigen en näst intill felfri ritt. Poängen räknades upp och när alla domare var klara stannade poängen på 73,350% och ledning i EM finalen, bara 10 ryttare kvar, dock dom som var 1-10 i den Individuella mästarskapsklassen. Det innebar minst 11:e plats. När klassen var klar hade Evelina slagit även en av dom som var topp tio i förra klassen och slutade därmed 10:a i EM Finalen 2017.

Film vid presentation

Film på Ritten

Film när poängen räknas

Svenska Ridsportförbundet: Superritt av Evelina Söderström i finalen

Tidningen Ridsport: Stabila svenska finalritter på ungdomarnas EM

Gävle Dagblad: Topplacering för Evelina Söderström på dressyr-EM: "Bra avslutning på vår juniortid"

Klart för Final i European Championshis 2017

Efter att den andra dagens ritter i det Individuella Mästerskapsprogrammet ridits slutade Evelina och Weine på en 13:e plats. Två individuella placeringar och lag placering känns nästan overkligt. 

Att detta stora startfält på 80 ekipage komma 7:a och 13:e var mer än man kunde hoppas på när vi åkte hit.

Imorgon startar klassen kl 11.15 och Evelina startar 12.27. Sista start är 14.12 och sedan vet man resultatet, så spännande och roligt att få se Eve och Weine rida Kür. 

Sju svenskar till EM-final

Ebba och Evelina – juniorer i dressyrfinal

70,684% för Evelina och Wiene i European Individual Championship

70,684% för Evelina och Wiene i European Individual Championship

Evelina levererade ännu en topprestation här i Roosendaal. 70,684% gör att hon efter första dagen ligger på en 7:e plats och 18 går till final. Klassen fortsätter idag 15.30 och sista start är är 20.55 då vet vi om det blir final imorgon eller inte.

Film på Evelina under presentationen

Film på ritten

Film när Evelina rider ut

Evelina och Weine 7:a av 80 deltagare i Team Test för juniorer på European Championships Dressage i Roosendaal

Wow vilken dag, Evelina och Weine red på 71,487% och blev 7:a i denna stora klass med 80 starter från 25 nationer. Sverige var 2% från medalj för laget och slutade 4:a.

Nu laddar vi om inför den Individuella klassen som startar i morgon fredag, Evelina startar 20.20 som nummer 41. Kalssen fortsätter sedan på lördag eftermiddag. De 18 främsta går till Kür finalen på söndag.

Film på Evelina under presentationen

Här är Ritten

Film på Evelina efter ritten

Sverige EM-fyra när Evelina visade toppklass

Sandvikenryttaren stod för bästa insatsen i EM-laget som blev fyra: "Surt att missa medaljen"

Dressyrjuniorerna EM-fyror i Roosendaal

Germany Gets Gold with Overpowering Force at 2017 European Junior Riders Championships